Genieten in Spanje, Costa Del Sol

In de omgeving

Embalse del Conde de Guadalhorce

Als je een mooie rit wil maken het binnenland in, is de rit naar Embalse del Conde de Guadalhorce een echte aanrader. Via prachtige bergwegen rijd je naar de reservoirs van Guadalhorce, een zeer mooi natuurgebied. Het is ongeveer een uur rijden vanaf het appartement en wat mij betreft echt de moeite waard.¬† In dit gebied zijn 3 ontzettend mooie meren met een heel divers landschap. Je vindt hier bossen, rotsen, landbouw, verborgen restaurants en mooie meren. U kunt er kano’s huren, klimmen, zwemmen, vissen of de bekende tocht “Caminito Del Rey” het “koningspaadje” doen in El Chorro. Deze tocht is een wandeling tussen in de canyon tussen de reservoirs van Guadalhorce over een pad met een indrukwekkende voetgangersbrug tussen de rotsen. Let op, dit is echt enorm hoog dus mensen met hoogtevrees vinden dit niet fijn.

Ben je niet zo van de hoogte? Dan is het nog steeds een aanrader om dit gebied te verkennen, je kunt met de auto om de reservoirs rijden en onderweg een leuke stop doen voor een terrasje uitkijkend over het turquoise water. Of je plonst erin ūüėČ

Hoe kom je er?
Je kunt bijvoorbeeld je navigatie instellen op “Restaurante El Mirador Ardales, Parque de Ardales Zona Cuarta, 29552 Ardales, M√°laga, Spanje”. Hier vlakbij is ook de mogelijkheid (in het hoogseizoen) om een kano te huren. In het restaurant heb je een prachtig uitzicht over Embalse Del Guadalhorce. Het is ook leuk om nog een stukje verder te rijden, je komt dan bij de dam. Rijd je nog wat verder, dan is het andere meer een heel ander aangezicht.

Meer lezen?

Translate ¬Ľ